Kontakt

Kontakta mig på
simone.haggdahl@gmail.com

måndag 31 januari 2011

en kopp tee


Nu har jag och Älva vandrat hem från Janines och skall sätta oss i soffan med en kopp tee som avslutning på dagen:) Imorgon blir det träning och början på en liten utmaning jag lagt till mej själv! Berättar mer om den imorgon:)
S

Måndagkväll

Ikväll befinner vi oss hos häggdahl-bergvik :) men trevligt sällskap var dom där i början:P men janine har nu gjort mig sällskap i soffan :P

Janine och jag har även gjort fastlagsbullar :D MUMS! :D goda blev dom:) tar hem några till Nika också. Älva blev utan:)

S

Utmaning!

Hur länge har du bloggat?
Mitt första inlägg gjorde jag 31.8 2009! Och sedan dess har jag bloggat nästan varje dag:)

Hur många bloggar återvänder du till regelbundet?

Det är 9st jag alltid läser, varje dag! Det är 5 av mina vänner som jag läser och 4 "kändis" bloggar som jag läser:)

Av de bloggar du läser, hur många är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?

Alla är nästan dagboksbloggar förutom två som är modebloggar! Gillar ju mode så finns flera modebloggar som jag brukar kunna gå och kolla men det är två jag alltid kollar varje dag:)

Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?

Tror nog det, förut skrev jag mer på dialekt och då var det väl ännu mer "jag" men för att alla skall förstå :P har jag nu bytt:P Skriver ju inte om varje liten sak som händer i mitt liv men är mycket om mode så det är ju jag:P

I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse?

Hmm, bloggar för att jag tycker det är kul att få visa min inspiration och bilder o.s.v. Sedan tycker jag självklart det är kul när man får fin feedback:)

Har du träffat människor irl, efter att ha träffat dem via bloggen?

Nej inte ännu :D

Tycker du att det är skadligt för vissa personer att blogga?
Skadligt vet jag inte:O isåfall att de är skriver precis allt de har gjort, tänkte på saker som bråk med pojkvännen och andra privata saker. Man måste kunna se skillnad på vad som är privat och vad man kan lägga ut på nätet. Alla behöver inte veta ALLT om dej för det kan vara skadligt för dej i slutändan.

Hur ser bloggandets nackdelar ut för dig?
Har självklart fått lite negativa kommentarer men de brukar jag ta med en klackspark. Bryr mig inte så mycket om dem, självklart har någon fått mig lite ledsen men man måste ju ta det eftersom jag ändå har lagt ut mitt liv på nätet så alla kan se det..

Tror du att du fortfarande bloggar om 2 år?
Jag hoppas det:P Skulle vara kul! Hoppas även få ett mer intressant liv och inspirerande som skulle vara roligt att skriva om!
S

Är nu hemma och känner mig riktigt nöjd med mitt arbete för dagen:) Fick ihop några sidor så det känns bra:) Nu är jag hemma och skall börja på med en utmaning från Sanna ;)
S

Går bra

Skrivandet går bra men har nog måånga sidor kvar innan ens teoridelen är klar:) men har ju ännu till 6 maj på mej att få hela klar! Är lite nervös för undersökningen dock..

Men en liten paus så skall jag visa vilken fin simdräkt jag hittade på asos.com! Har sökt en nu länge! Hittat flera men de har varit så sjukt dyra så har valt att inte beställa då.. Men denna! SÖT! och så kan man ha den på två olika sätt:) tror den blir super fin i ett par slitna shorts i sommar:)


S

Bibba

Idag är det tillbak till verkligenheten.. Var svårt att stiga upp imorse och lämna kvar Nika sovandes.. Skulle gärna lämnat kvar och kramat honom lite mer.. Men nu skall det skrivas på kandin om den skall bli klar! Är på bibban (TRITTAN:P) idag och skriver :)
S

söndag 30 januari 2011

Kvalitetstid

Nu har min älskling kommit hem! Älva och jag var super glada inatt när han kom och väckte oss:) Presenter blev det:D och flera flaskor till vårt barskåp som vanligt:)

Idag skall vi ha lite kvalitetstid:)


S

lördag 29 januari 2011

Fredagsmys? LÖRDAGSMYS

Nu blir det lördags mys för mig själv och djuren :D haha:) en cider och lite grönsaker!

S

två alternativ RÖSTA!

Har du två alternativ till en tatuering!

Alternativ 1
Att ha denna på underarmen(heter det så?) som jag hade på fotot jag visat i ett tidigare inlägg. Skulle vara ganska stor nog och tjockare än vad bilden visar..







Alternativ 2
Är att jag skulle ha denna latinska text skriven från armleden och mot armbågsvecket! Skulle int ha den riktigt på samma ställe som vågens-märke.. hmm svårt att förklara men ha den på "sidan" av armen.. inte under som vågen :)
Errare humanum est, ignoscere divinum – "Att fela är mänskligt, att förlåta gudomligt"
S

När jag sedan har bestämt mig skall jag nog vänta några månader som Sarah föreslog för att riktigt se att det känns rätt:) men har tänkt på att jag skulle vilja göra en tatuering i många år så är inget jag nu plötsligt kommit på:)

bort med pannluggen


Satt i Grönvik och försökte hitta ett sommarjobb och så satt jag även och bläddrade i en tidning, och DÄR, min nästa frisyr :D bort med pannluggen :D och så toppa håret inom en snar framtid :D även färga det! :D Snyggt va!? Gillar även annars Olivia Palermos stil, inte hennes attityd! iaf inte i the city.. om hon nu är så även i verkligheten?
S

Grönvik

Älva väckte mig kl 8 så då steg vi upp och for till Grönvik för att säga lycka till åt mamma som idag for iväg och springa FM! Så idag sköter jag deras hund och imorgon Janine:) Men jag hoppas ännu Janine kommer redan ikväll för att hålla mig sällskap! Laga lite god mat och se en film kanske:D

Nu skall här surfas, inspireras och sedan skall väl skolböckerna få sig en omgång innan jag åker till gymmet!


S

fredag 28 januari 2011

tattoo


Vill vill ha en tatuering.. har länge funderat var och vad! Måste ju vara något som är rätt eftersom det är för alltiiiiiid:P Gillar mitt vågen stjärntecken och tycker det är fint.. Så har funderat ha det men inte visst var o.s.v. Men NU hittade jag var :D Vad tycks? Har ritat dit det för att känna efter:)
S

Låt våren komma

Gillar nog vinter, gillar julen och stämningen före och kring jul. Gillar att åka och åka slalom någonstans (vilket jag inte gjorde iår:() nåja men allt detta är nu förbi och jag vill då direkt ha vår! VÅR, KOM! Bort med snö och skyla och låt det nu stanna vid noll och låt snön smälta snabbare än någonsin!

Sitter och kollar på nätet och på bloggar och ja, överallt efter fina vår saker jag vill ha! Ett par coola shorts vill jag ha, dessa från topshop, behöver inte vara exakt dessa men samma modell:)! Den fina vårjackan i mocca är från H&M men hittade den på bloggen:http://shoppingandfashion.se/ , Skorna är från Nelly, vet inte om det är just domdär jag vill ha men vill ha någe liknande :) En till jumpsuit vill jag ha! Söker den perfekta och hittade denna på asos.com! SUUPER fin! Vill ha!
S

Din sko

Två par fina skor från din sko jag gärna skulle äga! :) Sitter och surfar och "fönstershoppar" :D "Skärmshoppar"?

S

Långt hår

Satt och kollade på bilderna jag har på datorn från i sommras.. Så långt hår har jag aldrig haft och nu saknar jag det lite.. Vet att mitt hår var för slitet när jag klippte det att jag var tvungen. Har väldigt tunt hår så slits lätt och jag får det aldrig att bli det tjocka hårsvall jag skulle önska jag hade.. Men man får ta vad man har och göra det bästa av situationen! Pannluggen skall iaf sparas ut nu till sommaren :) Färga håret skulle jag också behöva.. Skulle jag passa i blont :D haha! Har aldrig haft det och tror inte jag någon gång kommer ha det:D tror inte det är jag:)

Skulle vilja hitta en perfekt frisyr för mig och mitt hår! Skulle nu just vilja göra hårförlängning men är rädd det skulle slita allt för mycket på mitt hår att när jag skulle ta bort dem skulle jag inte ha något hår kvar:D inte kul.. :P Men om jag ändå skulle få ha så tjockt hår som Nika. Mina barn kan få Nikas hår, är allt för mycket jobb med mitt..

Nu är det fredag och jag skall ta ett glas baileys och slappa. Fundera lite och se på tv. Skulle vilja finnas där för mina vänner i denna stund och visa att jag älskar dom och att deras lycka betyder massor för mej!
S

fredag

Har fått städat så det är skönt:D Städad lägenhet till helgen och tills Nika kommer hem:) Nu är det lite skolarbete som gäller innan jag tar fredag och helg:) Duktig flicka!
S


STRESS


Idag hade jag missat att vi skulle börja kl 9 så blev bråttom här imorse :D Sprang till skolan men gick bra:) Så efteråt blev det bank-ärenden med pappa och nu gos med Älva innan vi börjar dagens att göra! Städa, tvätta och skolarbeten.. IMORGON KOMMER NIKA!
S

Skönt idag med plusgrader så då kom läderjackan snabbt fram!

torsdag 27 januari 2011

kan inte sova


Försöker vila eftersom jag vakna halv 6 imorse av plogbilen men kan inte, denna lilla tös har däremot inga problem att finna sömnen..undrar vad hon har busat idag hos janine när hon nu är heelt slut?
S

Lång dag

Blev en lång dag med långa föreläsningar och sedan gym. Nu skall jag och Älva power nappa och sedan blir det film! :D BOND, JAMES BOND!
S

skola


Idag befinner jag mej på ÅA hela dagen:)
S

onsdag 26 januari 2011

planeringskväll

Har haft super roligt (som vanligt) med en del av styrelsen ikväll på vår planeringskväll :D Vi har skrattat och druckit tee:) Planerat som tokar och skrivit som proffs;)
Häärligt!




S

stippe o. rodde

Skall strax träff Jenkki och Maria och fara iväg till Brändö :D

S

Glad Älva


Kom just hem till en glad hund:) Hon blev så glad så hon kissade på sig lite;) hihi! Så söt:) Är så skönt nu när det börjar gå bra att lämna henne ensam hemma under dagen några timmar! Gick nog tidigare också, hon gör aldrig något bus hemma men hon brukade stå och gnälla och skälla vid dörren.. Störande för grannarna! Men nu börjar det gå bättre:) kvällstid behöver väl övas lite mer:P ibland är hon tyst och ibland är det gnäll och skäll:P

Nu skall jag bara ta det lugnt en stund och snart åka iväg till Brändö för en helkväll med vänner:)
S

skola


Nu skall jag iväg på föreläsning! JEJ:) haha!
S

tisdag 25 januari 2011

nati nati

Nu tar jag Älva och går och sova:) Skönt när jag har henne så behöver jag inte vara ensam:) Imorgon lite roligare dag med mer program! :D

Har legat och kollat serien modern family hela dan.. snart sitt hela säsong 1.. Beskriver ganska bra vilket tråkig dag jag haft!
S

ligger i soffan

Har varit ut med Älva och nu blir det tee och smörgås:) Vad kommer på tv ikväll? Något intressant?

Imorgon ÄNTLIGEN program! Dööör att sitta hemma och inte göra någonting! Skola på dagen och till kvällen träffis med styrelsen! :D KUL!

S

hushållas sysslor

Riktig trög dag idag, enda roliga var att prata med Nika imorse och gulla med Älva.. Har varit till gymmet, varit och handlat, plockat hemma och tvättat kläder.. Nu soffa och serier.. Vilket liv

S

måndag 24 januari 2011

MOCCA

Köpte ett super läppstift idag! Vet inte varför men har fått pippi på läppstift.. tycker det är super roligt med dem, få lite färg på läpparna :D Nåja detta är ett neutralt mocca-färgat läppstift som tonar ner den rosa färgen man har naturligt och ger dem en mer beige-färg:) Super fint och man kan lägga på hur mycket som helst av det:P Kändes bra på också för var riktigt mjukt och kändes som ett läppomada! Kommer vara på ofta:)


S

Vill ha


S

promenad

Skall gå ut med Älva på promenad:) Är så skönt att få vara hemma med henne nu! Skall bli skönt att få vara hemma med henne nu en hel vecka och bara umgås hon och jag:)

Ikväll skall vi bara ta det lugnt och se på tv! Lite gott skall jag trycka i mig eftersom jag fr.o.m februari skall börja ta tag i mitt skräp-mat besvär.. Februari-mars blir det bara gott på helgerna och april-maj inget alls! Skall få en slimmad kropp till sommaren när bikinin skall vara på! :D


S

perfect

Kom just hem från lunchen! Lite besvikna var vi på maten men lite sushi gjorde susen:) Gick sedan i lite butiker :) Hittade en parfym jag gärna skulle äga, köpt en mössa för 1 euro :P och så hittade jag det perfekta läppstiftet! Visar det senare..

Men måste även visa min skjorta jag köpte i Åbo från Zara:) Världens finaste (hade den idag till lunch) och jag tror helt klart detta kommer bli min nya favorit tröja jag har på mig hela tiden :D perfect!

S

Lunch


Idag blir det lunch med Jenny! Börjar vara så gott som klar nu så skall börja traska iväg in:)
S

Klänning

Kåren vid Åbo Akademi har årsfest för första gången i Vasa iår och jag sitter och funderar om man borde gå:) Skall vara lång bal-klänning så sitter och kollar lite på nätet nu vad som är "jag"..

Hittade några fina!



S